Fin Swe Eng
Puhtaastiparas.fi

Tähdistö

Tähdistö

Puhtaasti paras -ohjelman tähdistö vie puhtaan urheilun viestiä kentille ja kaduille, tatameille ja kuohuihin. Tähtikaartissamme on sisua ja säihkettä. Siihen kuuluvat: 


•  tähdistön kapteeni, keihäänheittäjä Tapio Korjus
•  judoka Jani Kallunki
•  mäkihyppääjä Anssi Koivuranta
•  taitoluistelija Laura Lepistö
•  tennispelaaja Jarkko Nieminen
•  maastohiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen
•  lumilautailija Enni Rukajärvi
•  telinevoimistelija Tomi Tuuha
•  jalkapallo naisten jalkapallomaajoukkue ja
•  salibandy miesten salibandymaajoukkue

Tapio Korjus

tapio_korjus.jpgTähdistön keihäskapteeni. Kun Tapio Korjus heittää keihästä, syntyy puhdasta tulosta. Korjus kiskaisi keihästä yli 70 metriä ensimmäisen kerran 18-vuotiaana, kuin täysi-ikäisyyden kunniaksi. Sittemmin Korjuksen keihäskaaret ovat kantaneet kauas – Soulin olympialaisissa vuonna 1988 kauemmas kuin kenenkään muun. Jännittävä kilpailu huipentui, kun Korjus kilpailun viimeisenä heittäjänä peittosi kaikki kilpakumppaninsa. Kauas kantaa myös tämän reilun ja rehdin keihässankarin sanoma. Korjus korostaa, että puhdas urheilija on aina voittaja. Puhtaasti paras -ohjelman kapteeni haastaa joukkonsa avoimeen keskusteluun urheilun etiikasta. Korjus myös puolustaa jämäkästi koko suomalaista liikuntakulttuuria.

Lue lisää »Jani Kallunki

jani_kallunki2.jpgTähdistön sensei. Tatami tärisee ja vastustaja lentää komeassa kaaressa, kun Jani Kallunki, näkövammainen mestarijudoka Vantaalta, peittoaa kilpakumppaninsa. Sana judo merkitsee pehmeää tietä. Pehmeän tien kulkeminen vaatii kuitenkin rutkasti kovaa harjoittelua, sitkeyttä ja lahjakkuutta. Niitä löytyy Jani Kallungista. Huumorintajuinen urheiluhieroja–kuntohoitaja on kivunnut Ateenan ja Pekingin paralympialaisissa pronssikorokkeelle. Hän on napannut EM-kultaa ja -hopeaa sekä MM-pronssia. Tähtäin on nyt Lontoon paralympialaisissa. Näkövammastaan huolimatta Kallunki näkee kirkkaasti, mistä puhtaassa urheilussa on kyse.

Lue lisää »


Anssi Koivuranta

anssi_koivuranta.jpg
Tähdistön kotka. Anssi Koivuranta liitää kuin kotka alas hyppyrimäestä: kevyesti, rohkeasti ja taidokkaasti. Entisestä yhdistetyn mestarista on kuoriutunut täysiverinen mäkihyppääjä. Ilmojen ja suksien sankari on monipuolinen yhdistelmä iloisuutta, määrätietoisuutta ja tunnollisuutta.

Lue lisää »

Laura Lepistö

Tähdistön jääkeiju. Laura Lepistöllä on jalat tiukasti maassa – mutta vain jääkenttien ulkopuolella. Luistimet jalassa tämä jäätaituri liitää häikäisevän piruetin toisensa jälkeen, kevyesti kuin keiju. Hän säteilee myönteistä asennetta. Laura Lepistö tunnetaan myös määrätietoisena ja hyvänä kilpailijana. Vuonna 2010 Lepistö saavutti jälleen kerran uljaita unelmia: hän voitti Italiassa MM-pronssia.

Lue lisää »


Jarkko Nieminen

jarkko_nieminen.jpgTähdistön mailamaagi. Jarkko Nieminen hoitelee tennismailansa ja vastustajansa suvereenisti vasemmalla kädellä. Sisukas vasuri on kulkenut omaa tietään tennismaailman huipulle, itseensä luottaen. Nieminen on korkeimmalle koskaan rankattu suomalainen tennispelaaja ja ainoa Grand Slam -turnauksen puolivälieriin edennyt suomalainen. Hyväkäytöksinen tennisammattilainen tunnetaan reiluudestaan niin pelikentillä kuin niiden ulkopuolella.

Lue lisää »


Aino-Kaisa Saarinen

Aino-Kaisa Saarinen 

Tähdistön sisupussi. Kun Aino-Kaisa Saarinen päättää jotakin, hän useimmiten myös onnistuu. Aikku unelmoi jo juniorina olevansa joskus maailman paras. Nyt sisupussi on latujen ehdotonta kansainvälistä aatelistoa. Aikku on myös puhtaan urheilun avoin ja reilu edelläkävijä: hän kertoo kotisivuillaan kaikista hänelle tehdyistä dopingtesteistä. Saarisen työ, maastohiihto, vie hänet luonnon helmaan. Sinne Aikku suuntaa myös vapaa-ajallaan. Silloin tämän tähtihiihtäjämme voi bongata marja- tai sienikorin kanssa metsän siimeksestä.

Lue lisää »


Enni Rukajärvi

Enni Rukajärvi

Tähdistön tyylitaituri. Rukajärven Enni on aito pohjoisen tyttö, luonnonlahjakkuus lumisilta vaaroilta. Lumi ja lauta tottelevat nöyrästi tyylitaituriamme, joka rakastaa rinteitään. Ja sen näkee. Enni on ensimmäinen suomalainen nainen, joka on voittanut X-Gamesit ja ensimmäinen suomalainen FIS slopestylen maailmanmestari. Ennin toive on pysyä terveenä ja tehdä monipuolinen ja pitkä ura.


Lue lisää »

 

Tomi Tuuha

tomi_tuuha.jpgTähdistön akrobaatti. Tomi Tuuha on luontainen lentäjä. Hän leiskauttaa ilmojen läpi letkeästi ja rohkeasti. Tuuhalla on sekä taitoa että tietoa: tämän suomalaisen telinevoimistelijan huikeita esityksiä siivittävät lentomekaniikan opinnot ja haave lentäjän urasta. Tuuha nauttii onnistumisesta ja tarjoaa yleisölleen ykkösluokan viihdettä. Aito stadilainen haaveilee olympiamitalista.


Lue lisää »

 


Naisten jalkapallomaajoukkue

Naisten jalkapallomaajoukkue


Tähdistön kuningatarkimara. Kentällinen upeita urheilijoita ja hyvää yhteishenkeä – kyseessä ei voi olla mikään muu kuin Suomen naisten jalkapallomaajoukkue. Naisillamme on pallo hallussa. Dynaaminen joukkue on täynnä taitavia yksilöitä, jotka ovat yhdessä valmiita tekemään parhaansa ja taistelemaan kullasta ja kunniasta valmentajansa Andrée Jeglertzin johdolla.

Lue lisää »


Miesten salibandymaajoukkue

miesten_salibandymaajoukkue.jpg 

Tähdistön ilotulitusasiantuntijat. Miesten salibandymaajoukkue ilottelee tulittamalla pallon vastustajan maaliin, sähäkästi kuin raketin. Energisessä porukassa on virtaa kuin voimalaitoksessa, mutta silti pelimiehien ainainen kumppani on kyltymätön nälkä – nimittäin maalinnälkä! Dynaaminen tiimi tunnetaan myös oivallisesta joukkuehengestään.


Lue lisää »


Leipä urheilijan tiellä pitää!